Menü

Felületi energia meghatározása egy kattintással a DataPhysics OCA25 kontaktszög mérő készülékével

2018.
November 16
Felületi energia meghatározása egy kattintással a DataPhysics OCA25 kontaktszög mérő készülékével
199

A szilárd anyagok felületi energiája egy igen fontos tényező a szilárd felületek sikeres előkezelésének vagy tisztítási folyamatának. Ezenkívül a felületi energia ismeretében képet kapunk a szilárd felület nedvesíthetőségi és tapadási tulajdonságáról is a további feldolgozási folyamatok megkönnyítéséhez.

Nagy mennyiségű minták elemzéséhez, ami igen gyakori a minőségellenőrzésben,
a felületi energia egyszerű és gyors meghatározása elengedhetetlen elvárás.

A DataPhysics Dupla Folyadékos Jet (DLJ) rendszerével egy kattintással meghatározhatja az adott minta felületi energiáját az OCA sorozat optikai kontaktszög mérő és kontúrelemző rendszereit használva, két folyadék egyidejű adagolásával és kontaktszögük mérésével.


A DataPhysics Dupla Folyadékos Jet (DLJ) rendszere az OCA sorozat optikai kontaktszög mérő és kontúrelemző rendszereivel kombinálva valamint az SCA szoftverrel egy kattintással lehetővé teszi egy szilárd minta felületi energiájának meghatározását.

Két tesztfolyadékot egyidejűleg adagolunk a szilárd minta felületére, aminek során kiértékelésre kerülnek a kontaktszögek valamint a felületi energia beleértve mind a poláris mind a diszperzív részeket.

A rendszer kialakításának köszönhetően nem korlátozódik a diiodo metánra és a vízre, mint tesztfolyadékokra. Ebből adódóan a felületi energiát azokon a felületek is meghatározhatjuk, amelyek reakcióba lépnek az említett tesztfolyadékokkal.

Minden kiegészítő eszköz nélkül leellenőrizhetjük a használt tesztfolyadékok tisztaságát felületi feszültség mérésével a függő cseppes módszer szerint.

A DL J rendszerek segítségével rugalmasan beállíthatjuk az adagolt cseppek méretét és így a legkisebb mintafelületek és alkotó részeik is elemezhetők.

A DataPhysics Dupla Folyadékos Jet (DLJ) rendszere egyedülálló lehetőséget kínál a felületi energia gyors, könnyed és megbízható elemzésére.

Különleges ajánlatok, kedvezmények VIP tagoknak.
Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy Ön se maradjon le!
Feliratkozás